zaterdag 11 april 2015

Clarkesworld Magazine - Issue 103 April

Dit aprilnummer van Clarkesworld bevat zes science fiction verhalen uit verschillende hoeken van de wereld (Thailand, India en de VS) en vier non fictie artikelen over science fiction gerelateerde onderwerpen waarbij een artikel zich op de lezersmarkt in Tsjechië richt en een ander op Spaanse auteurs.
Een zeer internationaal nummer en dat is precies waarom ik voor dit tijdschrift gevallen ben. Niet alleen maar de science fiction uit de bekende Angelsaksische invalshoek maar ook eens van een heel andere kant. Wat mij betreft mag het nog wel meer gemixt uit de hele wereld maar dat schijnt nogal kostbaar te zijn.

Dit keer sprak mij het artikel Small Markets, Big Wonders in het bijzonder aan omdat dit gaat over een relatief klein taalgebied waar men probeert een science fiction blad te laten overleven. Julie Novakova beschrijft hoe in Tsjechië bladen ten onder zijn gegaan maar door enthousiastelingen toch weer tot leven zijn geroepen. Het blijft het balanseren op de rand naar de ondergang. In Nederland heb ik dat ook wel met bladen meegemaakt die zich in de science fiction en fantasy-wereld probeerden staande te houden maar die het niet gelukt is. Helaas.


Geen opmerkingen:

Lady Mechanika Vol 6 Sangre - M.M. Chen & Joe Benitez

In dit deel begint elk hoofdstuk met een proloog waarbij terug gegaan wordt naar een gebeurtenis in Mexico dat 500 jaar geleden heeft plaats...