maandag 16 september 2019

Clarkesworld Magazine Issue 156 September

In dit septembernummer van Clarkesworld Magazine slechts vijf science fiction verhalen en vier non-fictie artikelen waarvan sinds enige tijd er twee interviews met schrijvers zijn. Ook een interessante manier om nieuwe schrijvers te leren kennen.

Weinig verhalen betekent dat ze wat langer zijn maar helaas betekent dat in dit geval zeker niet dat ze beter zijn.

Zo is Dave's Head geschreven door Suzanne Palmer wel een vermakelijk verhaal maar doet het net wat te kinderlijk aan door het hoofd van een dinosaurus dat terug wil naar Disneyland. 

Het Chinese verhaal Amorville geschreven in het Engels door Bella Han laat de wereld zien wanneer alles virtueel is geworden en men naar het echte gaat verlangen wat dan ook weer virtueel wordt ingevuld. De wereld aan de voeten van de commercie. Een harde en wellicht toekomstige werkelijkheid? Soms vraag ik mij af of mijn toekomstbeeld nu wordt beïnvloed door de science fiction die ik lees of dat de science fiction de angsten laat zien die er nu leven. Hoogstwaarschijnlijk is het alle twee.
  
De Canadees M.L. Clark schreef het lange verhaal To Catch All Sorts of Flying Things waar ik veel moeite mee had om door te komen. Het heeft iets van een detective waarbij de moord opgelost gaat worden op het laatste ei van een soort wat dus genocide betekent.  Hierbij komen er zoveel andersoortige wezens voor met uitleg over hoe ze in elkaar steken zowel fysiek als politiek dat het misschien wel meer geschikt zou zijn geweest voor een novelle.

Geen opmerkingen:

Lady Mechanika Vol 6 Sangre - M.M. Chen & Joe Benitez

In dit deel begint elk hoofdstuk met een proloog waarbij terug gegaan wordt naar een gebeurtenis in Mexico dat 500 jaar geleden heeft plaats...