zondag 2 mei 2021

Clarkesworld Magazine Issue 175 April 2021

Het aprilnummer van Clarkesworld Magazine opent met deze schitterende cover met de titel GUYS! Don't Lose Hope gemaakt door de in Duitsland wonende JC Jongwon Park. Gevolgd door zeven korte science fiction/fantasy verhalen en vier non-fictie artikelen.

De Jamaicaan Dean-Paul Stephens schetst in Ouroboros een wereld waarin de mensheid is uitgestorven en zijn nakomelingen, AI's met een bewustzijn, zich verder ontwikkelen door zelf weer nakomelingen te ontwerpen. Een verhaal waarin op een natuurlijk wijze filosofische en ethische vragen over het bestaan behandeld kunnen worden zonder dat er een blad voor de mond gehouden hoeft te worden en alle kanten evengoed belicht kunnen worden.

Terwijl Dean-Paul Stephens me al denkend achterliet, wikkelde de Engelse Richard Webb mij in een heel aangenaam liefdevol nest met zijn verhaal The Sheen of Her Carapace. Het is de buitenstaander die een veilig onderkomen vindt bij insectachtige wezens. De liefde voor het vredige insectenleven bleef mij nog lang bij.




 



Geen opmerkingen:

Lady Mechanika Vol 6 Sangre - M.M. Chen & Joe Benitez

In dit deel begint elk hoofdstuk met een proloog waarbij terug gegaan wordt naar een gebeurtenis in Mexico dat 500 jaar geleden heeft plaats...