zaterdag 5 juni 2021

Auxiety - Dieuwertje Heuvelings

Dit verhaal draait om verschillende spelers in de hedendaagse muziekindustrie. Zo maken we onder andere kennis met een politiek incorrecte rapper en een playlistsamensteller van een invloedrijke streamingsdienst. Alleen al deze twee personages plaatst dit boek gelijk in deze tijd en voelt het bijna alweer gedateerd aan.

Het spel dat commercie en media met elkaar spelen is natuurlijk al ouder maar de middelen zijn veranderd door de komst van het internet. Alles blijft echter draaien om aandacht en daarmee geld wat een vrij oppervlakkige wereld oplevert.
Dit was precies waarom het me deed denken aan Gimmick van Joost Zwagerman. Daarin wordt het uitgaanscircuit uit mijn eigen twintiger jaren beschreven. En toen ik het destijds las, vond ik het de doodsheid van de tijdsgeest weergeven en begreep niet waarom men er zo enthousiast over was.
Opmerkelijk dat ik ditzelfde nu terugvind in een boek dat zich dertig jaar later afspeelt en hetzelfde uitstraalt terwijl de wereld zo enorm veranderd lijkt te zijn.

Auxiety laat de oppervlakkigheid zien maar is zelf ook niet meer dan deze oppervlakkigheid waardoor het nergens voor mij werkelijk boeiend werd. Eigenlijk wat ik destijds ook met Gimmick had. Dus het kan heel goed aan mij liggen.

Geen opmerkingen:

Lady Mechanika Vol 6 Sangre - M.M. Chen & Joe Benitez

In dit deel begint elk hoofdstuk met een proloog waarbij terug gegaan wordt naar een gebeurtenis in Mexico dat 500 jaar geleden heeft plaats...