zondag 13 juni 2021

De Groef - Maartje Wortel

Uitgeverij Van Oorschot heeft de serie Terloops in het leven gebracht waarbij schrijvers in 70 bladzijden over hun wandeling schrijven. Maartje Wortel heeft haar wandeling De Groef genoemd, voor mij gelijk een sprekende titel die de eindeloze herhalingen van het leven in zich bergt.

Ik houd heel erg van Maartje Wortel haar werk en dit boekje heeft mij wederom op en top laten genieten. Haar wandeling betreft een rondje in het Oosterpark in Amsterdam, een park dat ik ken maar niet heel erg goed maar goed genoeg om het een en ander te kunnen herkennen. Daarmee wordt een verhaal ook gelijk alsof ik het zelf had kunnen meemaken.

Knap vind ik hoe het rondje in het Oosterpark de leidraad is maar er zoveel meer van Maartje Wortel haar leven wordt beschreven dat het voelde alsof ik een roman had gelezen.
Daarnaast riepen haar belevenissen met een goeie vriendin, bij mij heel sterk herinneringen aan mijn eigen vroegere leven op. En kreeg ik ook echt zin om weer eens iemand te zien terwijl ik daar al langere tijd niet toe geneigd ben.

Maartje Wortel haar worstelingen met het dagelijkse bestaan en de liefde, zijn zo menselijk en invoelbaar dat ik niet anders dan verliefd op haar kan worden. Dat ze nog maar heel veel mag schrijven in de toekomst.


Geen opmerkingen:

Lady Mechanika Vol 6 Sangre - M.M. Chen & Joe Benitez

In dit deel begint elk hoofdstuk met een proloog waarbij terug gegaan wordt naar een gebeurtenis in Mexico dat 500 jaar geleden heeft plaats...