maandag 16 oktober 2023

Lady Mechanika volume 1: Mystery of the Mechanical Corpse - Joe Benitez

De titel zegt het al helemaal. Deze steampunk strip gaat over een vrouw met gedeeltelijk mechanische lichaamsdelen. De rode draad is dan ook dat zij op zoek is naar haar eigen oorsprong.

De sfeer van de strip is donker, gewelddadig, horrorachtig en Victoriaans.
In het begin wist ik nog niet wat van Lady Mechanika te denken maar gaandeweg begon ik meer sympathie voor haar te krijgen. Onder de harde buitenkant zit een warm kloppend hart.

De overige personages zijn allemaal interessant en wil ik meer van weten. Het mysterie geldt dus niet alleen het mechanische lichaam maar ook wat de geschiedenis is van andere figuren die Lady Mechanika ontmoet op haar eigen zoektocht.

De auteur en tekenaar Joe Benitez heeft me verrast met dit boek. Ik zou denken dat met zo'n thema als zoeken naar de eigen oorsprong, er niet veel nieuws te halen valt. Toch weet hij het heel spannend te maken en te houden door de aantrekkelijke tekeningen en fantasievolle wezens en apparaten (denk aan bijvoorbeeld vliegende auto met vogelvleugels).

De tekenstijl is realistisch met overdrijvingen zoals de wespentaille en enorme borsten van Lady Mechanika. Toch voelt het heel erg passen bij het verhaal zelf.
Deels lijken de lijnen nooit heel strak getekend waardoor het slordig en zelfs wat laks op mij overkomt. Ik heb het vermoeden dat de strip geheel digitaal getekend is en de slordige lijnen te maken hebben met het aantal pixels waarmee de tekeningen worden weergegeven. Ik lees deze strip op een relatief grote monitor, een formaat waar het zeker niet voor gemaakt is.

Al is Lady Mechanika wat dichter bij haar eigen oorsprong gekomen, het is duidelijk dat ze nog een weg te gaan heeft. En daarom kijk ik zeker al uit naar het volgende deel.

Geen opmerkingen:

Why my cat is more impressive than your baby - The Oatmeal

Wat kan ik hier nog over zeggen? Het is humor die mij enorm ligt maar die soms ook tegen het flauwe aanzit en me dan bijna stoort. Dan komt ...