zaterdag 30 december 2023

Lady Mechanika volume 3: The lost boys of West Abbey - M.M. Chen, Joe Benitez & Martin Motiel

Dit derde deel van Lady Mechanika bevat niet 6 hoofdstukken zoals het tweede deel maar slechts 2 waarvan het tweede hoofdstuk 2/3 van dit deel beslaat. Een verrassende andere opbouw van wat ik anders van trade paperbacks gewend ben waarin een vast aantal hoofdstukken een vast aantal bladzijden beslaan. Mooi dat hiervan afgeweken kan worden en een verhaal daardoor niet onnodig uitgesmeerd wordt.

In The Lost boys of West Abbey verdwijnen zoals de titel het al zegt een aantal kansloze jongens en is het Lady Mechanika die dit raadsel weet op te lossen. Dit doet zij samen met inspecteur Singh waarvan ik het vermoeden heb dat dit niet het laatste is wat we van dit heerschap hebben gezien. Ook weet ik nog niet zeker of hij zuiver op de graat is wat het lezen extra spannend maakt.

Het leek er even op Lady Mechanika meer over haar achtergrond te weten ging komen maar dat viel tegen. Alhoewel zij wel meerdere malen een flash back kreeg waarin zij zichzelf op een tafel zag liggen zonder armen.

Bijzonder vond ik wel dat na de Duitsers en hun zucht naar zwarte magie uit het vorige deel er nu gedeald wordt met de Joodse legendes van golems en Molochs, het levenloze levend maken, een ziel geven. Deze strip schuwt geen duistere kanten van de mens en stelt je ook niet gerust. Zoals wat te denken van het laatste plaatje waarop de jonge Winifred met de mechanische beer speelt waarvan wij weten dat het bewustzijn van een van verdwenen jongens heeft gekregen.

Een strip die blijft boeien.

 

Geen opmerkingen:

Why my cat is more impressive than your baby - The Oatmeal

Wat kan ik hier nog over zeggen? Het is humor die mij enorm ligt maar die soms ook tegen het flauwe aanzit en me dan bijna stoort. Dan komt ...