dinsdag 2 januari 2024

Lady Mechanika volume 4: The Clockwork Assassin - M.M. Chen, Joe Benitez & Martin Motiel

Wederom een prima verhaal met Lady Mechanika die dit keer het raadsel ontrafelt van de mechanische moordenaar. Waarom ik het iets minder vind dan de vorige delen zit 'm in de voorspelbaarheid. De vraag wie er achter het activeren van de mechanische moordenaar zit, wordt beantwoord met het klassieke motief wraak.

Interessant vond ik dit keer dat de mechanische moordenaar er bijna net zo uitziet als Lady Mechanika zelf behalve dat het dan helemaal mechanisch is en Lady Mechanika alleen haar ledematen en ogen niet van vlees en bloed zijn. En dit keer is het niet een golem maar een werkelijke robot die in opdracht zijn taak uitvoert. Dat is precies wat ik leuk vind aan deze serie, telkens weer net een andere invalshoek.

Ook hebben we wat meer informatie gekregen over de achtergrond van Mister Lewis, de trouwe kameraad van Lady Mechanika. Van haar eigen achtergrond verder geen spoor. Ik wacht er nog steeds met verwachtingsvolle ongeduld op.

Geen opmerkingen:

Lady Mechanika Vol 6 Sangre - M.M. Chen & Joe Benitez

In dit deel begint elk hoofdstuk met een proloog waarbij terug gegaan wordt naar een gebeurtenis in Mexico dat 500 jaar geleden heeft plaats...