zaterdag 29 juni 2013

#50books - 24 Oeps, al uit


#50books is een initiatief van Petepel waarbij elke week een nieuwe boekvraag gesteld wordt zodat wij, gretige lezers, erover kunnen nadenken/praten/grijnzen/bloggen.

De vierëntwintigste vraag is: Welk boek mag volgens jou niet ontbreken op de #50books zomerleeslijst 2013?

Het boek waar ik al een tijd naar uitgekeken heb en eerder uitkwam dan was toegezegd waardoor de verrassing nog groter was. En tja, ik heb me niet kunnen beheersen en het dus al gelijk gelezen.
Nu is The Ocean at the End of the Lane van Neil Gaiman een aangenaam handzame boek en wordt ook wel A Novel genoemd. Dus voor het lekker zou ik het best in de zomer die immers nog wel een paar maanden duurt, nog eens kunnen herlezen.

Waarom het op de #50books zomerleeslijst 2013 hoort, is omdat dit een boek is van uitzonderlijk hoge kwaliteit in zijn genre en voor mensen die niet gelijk geneigd zijn fantasy te lezen, zeker dit wel ter hand kunnen nemen omdat het sterk resoneert met onze (belevings-)wereld.

Mijn directe reactie op het boek staat hier.

2 opmerkingen:

Paul zei

Je maakt me met beide blogs over dit boek erg nieuwsgierig, zeker ook omdat ik weinig in dit genre lees. Of ik het deze zomer nog haal...

Niek zei

Bij het lezen van jouw antwoorden op de 50books vragen heb ik inderdaad dit genre niet zo terug kunnen vinden. Wellicht dat dit boek je wel wat meer in deze richting weet te lokken. :-)

Clarkesworld Magazine Issue 209 February 2024

In het februarinummer van Clarkesworld Magazine staan acht science fiction en fantasy verhalen en vier non-fictie artikelen. De voorkant he...