maandag 30 maart 2015

The Hedge Knight II: The Sworn Sword - George R.R. Martin, Ben Avery & Mike S. Miller

Dit is het tweede deel in de serie The Hedge Knight en een prequel van A Game of Thrones zoals op de voorkant staat. Dat laatste is wel een beetje gek omdat de serie geschreven door George R.R. Martin A Song of Ice and Fire heet. Blijkbaar ligt de televisieserie die gebaseerd is op deze boeken A Game of Thrones beter in de markt en worden dan ook deze graphic novels daarmee gebrandmerkt.

Alhoewel Dunk (de hedge knight) en Egg (zijn schildknaap) hun aandoenlijke kanten hebben, blijft het verhaal in deze graphic novels te oppervlakkig naar mijn smaak. In dit deel leek het soms wel of het meer ging om de hele context met uitgebreide familiegeschiedenissen uit de doeken te doen, wat meestal ook nog eens met letters ging en niet met plaatjes, dan dat het om het avontuur dat Dunk en Egg meemaken gaat. In die zin had het in meer dan de helft van het aantal bladzijden gekund.

Zo levendig en echt als de personages in A Song of Ice and Fire zijn, zo karikaturaal zijn ze in deze graphic novel. Ook vind ik de personages soms wel erg uitdrukkingsloos getekend.

Het is leuk voor een tussendoortje maar verwacht als fan van A Song of Ice and Fire niet dezelfde verhaalkwaliteit.

Geen opmerkingen:

Lady Mechanika Vol 6 Sangre - M.M. Chen & Joe Benitez

In dit deel begint elk hoofdstuk met een proloog waarbij terug gegaan wordt naar een gebeurtenis in Mexico dat 500 jaar geleden heeft plaats...