zondag 4 maart 2018

Clarkesworld Magazine 87 December 2013

Clarkesworld Magazine van december 2013 bevat vijf korte verhalen en vier non-fictie artikelen.

Met name de artikelen spraken mij in dit nummer enorm aan. Zoals Daniel Abraham die in Another Word: Two and a Half Writers vertelt over zijn verschillende auteursnamen. Verschillende namen die hij heeft gekozen voor de lezers om de genres makkelijk uit elkaar te kunnen houden. Hij heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij meerdere namen gebruikt en toch wordt hij verschillend benaderd op basis van de gebruikte naam. 
Zelf gebruik ik alleen mijn geboortenaam voor officiële instanties en heb een andere naam voor het gewone leven. En voor het virtuele bestaan heet ik Niek. Ik weet dus uit eigen ervaring wat verschillende namen met je kan doen en wat voor effect een naam op anderen heeft. Leuk om eens over te lezen ook al is het in een andere context.


Druids Reconstructed laat je meeleven in de geschiedenis van de Druïden of zoals Lee Beavington schrijft dat weinige wat er werkelijk van bekend is. Vooral Stonehenge heeft altijd tot mijn verbeelding gesproken en is dan ook een extra welkom element in het artikel.



Geen opmerkingen:

Clarkesworld Magazine 207 December 2023

Met The Gift in de zeer herkenbare stijl van Matt Dixon op de voorkant bevat het decembernummer van Clarkesworld Magazine acht science fic...