maandag 4 juni 2018

Zilver of Het verlies van de onschuld - Adriaan van Dis

Dit boekje is uitgekomen in 1988 en laat ons de ervaringen van de seksuele ontwikkelingen van Zilver meebeleven.
Heel eerlijk gezegd dacht ik na een paar bladzijden, o nee, niet weer een boekje over een puber en het ontdekken van seks. Ik geloof dat ik daar nu wel genoeg in mijn leven over heb gelezen. Maar ja, het is wel geschreven door Adriaan van Dis, een schrijver die ik over het algemeen kan waarderen en erg dik is het boekje ook niet dus ik ben door blijven lezen.

Adriaan van Dis schrijft op een manier dat het wel heel makkelijk is om nog even door te lezen. De handelingen en gedachten van de hoofdpersoon zijn natuurlijk genoeg om je als lezer in te kunnen leven en al heb ik geen moment werkelijk sympathie voor deze jongen genaamd Zilver gekregen, toch kreeg ik ook niet een hekel aan hem. Hij is zoals veel jongens zijn op die leeftijd, denk ik.

Nu ik dit zo opschrijf, dringt het nog meer tot mij door, dat het een weinig bijzonder verhaal is. Het enige dat het de moeite waard maakt, is de schrijfstijl van Adriaan van Dis. En daarom was het zeker geen straf om het te lezen.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Yay Adriaan van Dis! Ik snap wat je bedoelt, het verhaal is niet heel bijzonder, wel vond ik dat het bijna als poëzie las (ik ga het binnenkort herlezen), er zit een soort ‘loopje’ in, wellicht kan ik het beter uitleggen als ik het herlezen heb haha.

Niek zei

Dat is denk ik ook met wat ik bedoel met zijn schrijfstijl. Daardoor bleef ik toch lezen en verveelde het niet echt.

Erik Scheffers zei

Hoi Niek, deze vraag van mij heeft niets met dit boek te maken, maar ik stuur hem maar even langs deze weg. Tot 2,5 maanden gelegen kreeg ik iedere keer als iemand een reactie achterliet op mijn blog, automatisch een melding op mijn e-mailaccount. Nu gebeurt dat niet meer. Weet jij toevallig waar dat aan ligt? Groetjes, Erik

Niek zei

Hé Erik, het kan zijn dat je bij je reactie hebt aangevinkt dat je wilde dat er een melding werd verstuurd. Zoals je ook hier rechtsonder kunt zien wanneer je een reactie typt. Bij wordpresspagina's kun je bijvoorbeeld ook met disq reageren en dan krijg je ook automatisch een mail. Maar het gaat nooit helemaal vanzelf. Je zal ergens iets moeten doen. Denk ik dan.

Lady Mechanika Vol 6 Sangre - M.M. Chen & Joe Benitez

In dit deel begint elk hoofdstuk met een proloog waarbij terug gegaan wordt naar een gebeurtenis in Mexico dat 500 jaar geleden heeft plaats...