zaterdag 24 augustus 2019

Peter Zegveld Exploded View - Marina de Vries en anderen


In augustus heb ik in Enschede de tentoonstelling Wat beweegt van Peter Zegveld gezien. En wat een beleving was dat! Kunst zoals ik het zelden heb gezien en waar ik chronisch blij van word. Kunst die door mijn hele lijf gaat en waardoor ik onophoudelijk wil gaan springen. Om dit gevoel vast te kunnen houden kocht ik het boek Peter Zegveld Exploded View.

Nu is een boek over kunst altijd alleen maar een herinneringoproeper omdat het nooit je de kunst kan laten ervaren zoals het is als je het originele kunstwerk zelf voor je hebt. In dit boek hebben auteurs uit verschillende richtingen (museumdirecteuren, kunsthistorici, antropologen en dergelijken) over Peter Zegveld zelf en zijn werk geschreven. Dit alles omringt met heel veel fotomateriaal van zijn werk.

En het mooie is dat zelfs werk wat ik van hem nog nooit gezien heb, door dit boek toch tot leven is gekomen door de foto's en hoe men er over schrijft. En dat is knap want het gaat hier over kunstwerken die vaak bewegen en geluid maken. Het lijkt wel alsof Peter Zegveld zijn energie als vanzelf van de bladzijden spat als mensen het over hem hebben. Terwijl ik dit type ben ik zelf ook weer helemaal energiek en vraag ik me af wat voor leuks ik nu ga doen.

Geen opmerkingen:

Lady Mechanika Vol 6 Sangre - M.M. Chen & Joe Benitez

In dit deel begint elk hoofdstuk met een proloog waarbij terug gegaan wordt naar een gebeurtenis in Mexico dat 500 jaar geleden heeft plaats...