zaterdag 16 juli 2022

Doctor Who : the Twelfth Doctor Vol. 6: Sonic boom - Robbie Morrison, Mariano Laclaustra & Rachael Stott

De twaalfde Doctor begint dit avontuur zonder companion en belandt in Parijs in de 17de eeuw. Dat hij een companion tegen zal komen, is zo goed als zeker en al snel maken we kennis met een zeer rebellerende zangeres. Helemaal het type voor de Doctor. Grappig is dat zij hem als haar companion ziet en ook zo behandelt. Heel verfrissend om eens mee te maken.

Het verhaal is zelf ook heel sterk beginnend met een kwaadaardige priester. Maar dan blijken er nog meer machthebbers onder invloed van het grote kwaad te staan. Natuurlijk weet de Doctor dit gevaar af te wenden met slimme oplossingen.

De tekeningen zijn duidelijk met een computer gemaakt waardoor het allemaal wel heel gladjes uitziet. Van mij mag het wel wat grover. En ook herkende ik de Doctor lang niet altijd wat ik een enorm minpunt vind. Maar de kleuren zijn dan wel weer geweldig intens waardoor branden en zwarte machten heel goed overkomen.

In het tweede verhaal neemt de Doctor twee stripmakers (die een strip maken op basis van de Doctor) mee op avontuur om te laten zien dat de echte wereld nog veel gekker is dan je kunt bedenken. De vijand wordt uiteindelijk verslagen door de creatieve breinen van deze stripmakers tegenover de fantasieloze vijandige hersenen.
Heel leuk bedacht en ook lekker stripachtig getekend.

Geen opmerkingen:

Lady Mechanika Vol 6 Sangre - M.M. Chen & Joe Benitez

In dit deel begint elk hoofdstuk met een proloog waarbij terug gegaan wordt naar een gebeurtenis in Mexico dat 500 jaar geleden heeft plaats...