zondag 22 december 2013

#50books - 50 Elk einde een nieuw begin

#50books is een initiatief van Petepel waarbij elke week een nieuwe boekvraag gesteld wordt zodat wij, gretige lezers, erover kunnen nadenken/praten/grijnzen/bloggen.

De vijftigste vraag is: Welke vraag zou je zelf als eerste stellen mocht je het stokje van #50books overnemen?
http://www.hetutrechtsarchief.nl/webwinkel/spoorwegen/magnetische-boekenlegger
Als eerste vraag misschien niet maar eentje die al maanden op het puntje van mijn tong ligt, is: Wat gebruik jij om te onthouden waar je in een boek gebleven bent?
De hoop bij deze vraag is mensen uit te lokken om al hun soorten boekenleggers te laten zien. Ik kwam er namelijk achter dat ik er zelf een hele hoop heb van papier tot leer tot metaal en ben erg benieuwd of andere mensen ook zo'n stapel hebben. Daarnaast zijn ook boekenleggers die zelf verhalen oproepen door waar ze vandaan komen of hoe ze verkregen zijn. En er is ook nog een stiekeme wens bij deze vraag om de notoire ezelsorenmakers op te sporen.
Geen diepe vraag maar wel eentje over gewoontes.

http://philosiblog.files.wordpress.com/2012/11/beginend.jpg?w=640En over gewoontes gesproken dan nu door naar de indirecte vraag over het voortbestaan van #50books.
Ik ben niet vanaf het allerbegin er bij geweest maar heb weten bij te schrijven tot het echte leven (HEL) me inhaalde en ik weer wat achterkwam waarna het toch weer lukte bij te komen.
De meeste mensen zouden daar niet zo moeilijk over doen maar als ik aan iets begin dan maak ik het af en is het voor mij moeilijk loslaten onderweg.
Daarom vind ik het fijn als er aan iets een kop en een staart zit. Na het begin komt er een tussenstuk en dan een einde. Daarna is er weer ruimte voor iets nieuws.

Peter, zeer veel dank voor het onvermoeibaar bieden van de 50 boekvragen. Het is erg leuk om op deze manier ook weer nieuwe bloggers te hebben leren kennen en natuurlijk om over de vragen zelf na te denken.

Ik ben zeer benieuwd of en zo ja wie van deze bloggers het stokje over zou willen nemen en het avontuur een nieuw begin geeft.


4 opmerkingen:

Ninia zei

Jij ook bedankt voor al je bijdragen. Was leuk om te lezen en ook steeds met toepasselijke plaatjes erbij.

Niek zei

Het plaatjes vinden was ook wel een extra leuke bijkomstigheid. Altijd een leuke bijkomstigheid als anderen dit ook opvalt.

petepel zei

Leuke vraag, en ik heb inmiddels mijn antwoord in een blogpost gezet. Zoals ik de komende dagen ga proberen alle ingediende vragen te beantwoorden.
Wat het stokje betreft, het is inmiddels zo goed als zeker dat Martha (drspee) het zal overnemen volgend jaar. En misschien gaat daarna Hendrik-Jan er wel mee aan de haal. Wie zal het zeggen? Ik ga in ieder geval meedoen.

Niek zei

Hele eer dat je eigen initiatief zo in leven blijft. En heel leuk dat je nu zelf ook mee gaat doen.

Voetballen in 1860 - Kenzaburo Oë

Er is een aanleiding geweest dat ik dit boek gekocht heb, een dringende aanleiding maar die ben ik in zijn geheel vergeten. Daarom begon ik...