zondag 9 februari 2014

Locke & Key 3: Crown of Shadows - Joe Hill & Gabriel Rodriguez


In de vorige twee delen zijn al enkele sleutels met hun specifieke werking beschreven zoals de overal-sleutel waarmee je daar terecht kunt komen waar je maar wil simpelweg door de sleutel in een deur te steken en aan die plek te denken en ook de hoofdsleutel waarmee je letterlijk in ieders hoofd kunt kijken, ook in die van jezelf.
In dit deel worden de sleutels uitgebreid en dit levert weer een hoogstaand staaltje tekenwerk op van de hand van Gabriel Rodriguez. De schaduw-sleutel laat schaduwen loskomen van zijn oorspronkelijke object en zich in allerlei angstaanjagende vormen buigen. Deze vormen hebben ook substantie en kunnen personen aanvallen. Alleen met licht zijn ze te verdrijven.
Een andere sleutel is de reuze-sleutel waarmee de eigenaar zichzelf onmetelijk groot kan maken. Wel zo handig nu er zoveel gevaren op de loer lagen.
In de epiloog worden we ook nog eens getrakteerd op de helende-sleutel. Door met deze sleutel een kastje te openen en daar gebroken spullen in te doen, kan nadat het kastje weer is gesloten even later de spullen er heelhuids uitgehaald worden.

De fantasie van Joe Hill lijkt onbegrensd. Zonder dat het op hol slaat, brengt het de meest originele denkexperimenten tot leven en dient het ook nog het overkoepelende verhaal. Dus geen sleutel om nog eens een trucje uit te halen maar juist om de gebeurtenissen nog eens extra kracht bij te zetten.

Enkele personages uit het vorige deel zijn in dit deel helemaal niet aan bod gekomen. Zij zijn niet in een al te beste staat achtergelaten dus is het misschien wat teleurstellend dat na het lezen van dit deel je niet weet hoe het met ze is. Aan de andere kant gebeurt hierin zoveel dat je eigenlijk geen tijd hebt om die anderen te missen. Daarnaast is er natuurlijk ook nog deel 4.

Geen opmerkingen:

Lady Mechanika Vol 6 Sangre - M.M. Chen & Joe Benitez

In dit deel begint elk hoofdstuk met een proloog waarbij terug gegaan wordt naar een gebeurtenis in Mexico dat 500 jaar geleden heeft plaats...