zaterdag 15 februari 2014

Locke & Key 4: Keys to the Kingdom - Joe Hill & Gabriel Rodriguez


Dit deel begint met een eerbetoon aan Bill Watterson, de schepper van de Calvin & Hobbs strips. Omdat ik deze nauwelijks ken, duurde het even voordat het kwartje viel bij het zien van de eerste tekeningen. Deze zijn in  een heel afwijkende stijl met wat ik gewend was.
Een andere afwijking van de andere delen is dat de eerste hoofdstukken helemaal los van elkaar lijken te staan. In de eerste vier hoofdstukken worden nieuwe sleutels gevonden en gebruikt. Daarbij is wel het hoofdthema dat de slechterik nog steeds op slinkse wijze aan de Omega-sleutel probeert te komen en de anderen steeds dichter bij die waarheid komen. In het vijfde hoofdstuk komt alles samen en wordt de slechterik ontmaskerd. Of toch niet?

In dit vierde deel in deze serie wordt er steeds meer prijs gegeven van wat de slechterik nu eigenlijk is en wat zijn doel is. Dat geeft een bevredigend gevoel Het hele plaatje is echter nog niet compleet dus blijf je als lezer nieuwsgierig genoeg om het volgende deel te willen lezen. Niet alleen omdat het hoofdverhaal boeiend is maar ook omdat je je steeds meer aan de familie Locke gaat hechten en met hun meeleeft in hun worsteling met de gewone dagelijkse bestaansdingen zoals bijvoorbeeld relaties op school.

Geen opmerkingen:

Lady Mechanika Vol 6 Sangre - M.M. Chen & Joe Benitez

In dit deel begint elk hoofdstuk met een proloog waarbij terug gegaan wordt naar een gebeurtenis in Mexico dat 500 jaar geleden heeft plaats...