zondag 9 februari 2014

#50books - 2014.6 Toon voor iedereen

Elke week een nieuwe boekenvraag in het kader van #50books dit jaar verzorgd door DrsPee. De zesde vraag is

Welk boek geef je aan iemand die je nauwelijks kent?


Bij vorige generaties was het in dit geval vrij risicoloos om een boekje van Toon (Hermans) te geven. Tegenwoordig is dat niet meer zo gebruikelijk of alleen nog onder ouderen.
Maar we hebben een nieuwe Toon, Toon Tellegen. Een heel ander genre dan de vorige Toon maar wel eentje die van klein tot groot gewaardeerd wordt. Natuurlijk zijn er mensen die wat minder van hem gecharmeerd zullen zijn, die houd je altijd.
Het aantrekkelijke van Toon Tellegen is dat het ook voor de mensen die niet gewend zijn om te lezen, het door de beperkte lengte van de verhalen heel goed te doen is. De dierenverhalen kunnen letterlijk worden genomen maar je kunt ook een diepere laag erin terugvinden als je daar gevoelig voor bent. Dan zijn er ook nog eens verschillende uitgaven waarbij er gelet kan worden op de illustrator. Dat is natuurlijk wel iets meer een gokje als je iemand nauwelijks kent maar iets van je persoonlijke smaak mag in het cadeau natuurlijk ook wel doorklinken.

Geen opmerkingen:

Afar - Leila Del Duca & Kit Seaton

In de Humble Bundle Leading Ladies trof ik de strip Afar aan van de voor mij tot nu toe onbekende Leila Del Duca en Kit Seaton. Met een geh...