zaterdag 4 oktober 2014

A Game of Thrones Prequel Graphic Novel: The Hedge Knight - George RR Martin, Ben Avery & Mike S. Miller


Voor de mensen die net als ik geen genoeg kunnen krijgen van de geschiedenis van de wereld uit de boeken onder de naam A Song of Ice and Fire of uit zoals de televisieserie is genoemd A Game of Thrones, kan zijn hart ophalen met een heel nieuw avontuur dat beschreven is in The Hedge Knight.

Het speelt zich af zo'n honderd jaar voor de boekenreeks en concentreert zich op Dunk, een kersverse hagenridder. Dit is een ridder die geen vaste heer heeft waar hij zich aan heeft verbonden maar die per situatie bepaalt voor wie hij vecht. Riddereer en ridderlijkheid staan bovenaan in het vaandel van deze ridders. En Dunk heeft heel wat te verduren om dit vaandel hoog te houden.

Voor de kenners van de wereld die George RR Martin heeft geschapen, zijn de vele namen van allerlei verschillende families een feest der herkenning. Voor nieuwe lezers zal het een hoop informatie zijn die langs hen heengaat maar waardoor geen essentiële zaken van het verloop van het avontuur van Dunk gemist wordt.

De tekeningen zijn een lust voor het oog. Zo gedetailleerd als men de televisieserie heeft aangekleed, zo rijk ogen ook deze plaatjes. Natuurlijk veel paarden en wapenuitrustingen met voor iedere familie weer een eigen kleur en wapenschild. Het is dan ook niet moeilijk om in het verhaal getrokken te worden en zenuwachtig het begin van een toernooi af te wachten.

Een echte aanrader.

Geen opmerkingen:

Lady Mechanika Vol 6 Sangre - M.M. Chen & Joe Benitez

In dit deel begint elk hoofdstuk met een proloog waarbij terug gegaan wordt naar een gebeurtenis in Mexico dat 500 jaar geleden heeft plaats...