zondag 19 oktober 2014

Boeddha deel 7: Prins Ajatasattoe - Osama Tezuka

Alhoewel dit boek Prins Ajatasattoe wordt genoemd, is het slechts een klein gedeelte waar hij een rol in speelt. Dit komt omdat het slechts twee hoofdstukken bevat van wat het vervolg van deel vijf wordt genoemd en waarin hij aan bod komt. Blijkbaar heeft de uitgever er voor gekozen de delen zoals de schrijver dat heeft bedacht niet te volgen maar meer uit te gaan van gelijke dikte per deel. Dit is soms wat verwarrend voor de lezer, vooral als er tussen de delen door wat leespauze wordt genomen.

In het zogenaamde deel zes gaat het weer veel meer om Boeddha zelf, hoe hij steeds meer aanhangers krijgt en hij terugkeert naar zijn eigen geboortestreek. Daar is in al die jaren dat hij weg is geweest veel gebeurd. Zijn eigen volk zijn nu de slaven en de Kristallen Prins heeft de macht overgenomen. Spannend om de lessen van Boeddha in de praktijk te zien.

De tekeningen zijn weer onnavolgbaar met al zijn anachronisme en onverwachtse humor.

Voor mij nog slechts een deel te gaan en ik vind het nu al jammer dat er einde aan gaat komen.


1 opmerking:

Ninia zei

Dan gewoon weer opnieuw beginnen. Je bent toch (bijna) alles weer vergeten :)

Gezinsverpakking - De Chabotten

Voor ik dit boekenweekgeschenk ging lezen, luisterde ik naar de podcast Nooit meer Slapen waarin de familie Chabot over dit boekje geïntervi...