woensdag 3 februari 2016

Life with Mr. Dangerous - Paul Hornschemeier

Na genoten te hebben van andere boeken van deze zelfde schrijver/tekenaar begon ik vol verwachting aan dit boek. Dit kwam me in eerste instantie op een lichte domper te staan. Het verhaal van de jonge vrouw van midden twintig die worstelt met relaties kon mij niet zo heel veel boeien. Het leek allemaal veel te gewoontjes. Het enige speciale was het tekenfilmfiguurtje Mr. Dangerous dat niet alleen op de televisie waarnaar ze kijkt een rol speelt maar ook in haar eigen fantasiewereld.

Bij het verder lezen gebeurde het. Opeens werd ik gegrepen door de tragiek in haar bestaan. De voortdurende herhaling van gebeurtenissen zoals opstaan, op het werk de uren voorbij zien gaan, met moeder een keer lunchen of dineren waarbij ze zich altijd als te klein behandeld voelt en dan thuisgekomen te moe zijn om nog werkelijk wat uit te voeren. Af en toe wordt deze sleur doorbroken door moeizame liefdesaffaires. De worsteling met het bestaan wordt juist heel sterk weergegeven door de herhaling met kleine wijzigingen in de dag. Als lezer krijg je het er zelf benauwd van en weet je tot de laatste bladzijden niet of het nog goed gaat aflopen of dat het leven niet meer dan dit te bieden heeft.

Een graphic novel waar de moeite die je er als lezer even in moet steken dubbel en dwars beloond wordt door het uiteindelijke resultaat.

Geen opmerkingen:

Lady Mechanika Vol 6 Sangre - M.M. Chen & Joe Benitez

In dit deel begint elk hoofdstuk met een proloog waarbij terug gegaan wordt naar een gebeurtenis in Mexico dat 500 jaar geleden heeft plaats...