woensdag 23 december 2020

Girl Genius: The Second Journey of Agatha Heterodyne 5: Queens and Pirates

Het 18de deel van deze hele serie en het 5de deel wat deze tweede reis van Agatha Heterodyne betreft. Dit maal heb ik het niet via de website van Girl Genius gelezen zoals ik alle delen hiervoor heb verorberd. Nee, dit maal heb ik via een digitaal exemplaar van het boek het avontuur tot mij genomen. Ooit aangeschaft via een kickstarter om de strip ook in boekvorm te kunnen laten uitgeven.

Het grote voordeel van deze digitale versie is dat er voorin uitgebreid een voorstelrondje wordt gehouden met het inmiddels talrijke gezelschap dat Agatha omringt. Hiermee wordt ook gelijk een korte achtergrond van het lopende verhaal weergegeven. Zeer aangenaam voor mensen met een wat minder geheugen zoals ik. Alleen vraag ik me wel af of het voldoende is voor lezers die nu pas bij dit avontuur instappen.

In dit deel brengt Agatha een bezoek aan Engeland, een eiland dat zich onder de waterspiegel bevindt wat gelijk schitterende beelden oplevert van doorzichtige stulpen die op het land staan om de wezens in lucht en niet in water te kunnen laten ademhalen.
De Engelse koningin is een goddelijk wezen met een oneindig lang bestaan en er haar zo eigenzinnige ideeën en motieven op nahoudt. Door haar goddelijkheid kan ze elke moment van gedaante en grootte veranderen waardoor elk volgend plaatje met haar weer een verrassing is.

Door al deze fantasievolle elementen is het tekenwerk weer een feest voor het oog. Het enige minpuntje aan het hele album vind ik dat soms er wat slordig getekend is waardoor het net lijkt alsof de tekeningen niet helemaal af zijn. Misschien dat het komt door tijdgebrek, ze publiceren al vele jaren lang elke week drie bladzijden, en dat er niet meer naar omgekeken is bij het verhaal daadwerkelijk in albumvorm gieten. Als dat het is dan kan ik het ze makkelijk vergeven. Want voor de rest blijft het even briljant als het al die jaren al is.

Geen opmerkingen:

Lady Mechanika Vol 6 Sangre - M.M. Chen & Joe Benitez

In dit deel begint elk hoofdstuk met een proloog waarbij terug gegaan wordt naar een gebeurtenis in Mexico dat 500 jaar geleden heeft plaats...