zondag 15 januari 2023

Clarkesworld Magazine Issue 192 September 2022

In het septembernummer uit 2022 van Clarkesworld Magazine zijn zeven science fiction/fantasy verhalen opgenomen en vier non-fictie artikelen. 

Al heel wat maanden heb ik moeite met lezen en daarom loop ik ook enorm achter met het lezen van de tijdschriften waar ik een abonnement op heb. Wel heel erg jammer maar het is even niet anders. Door het moeite hebben met lezen, dringen verhalen soms ook helemaal niet tot mij door. En daarnaast is het lezen van een stuk tekst altijd al een momentopname waardoor een bespreking nog subjectiever wordt.

De meeste verhalen in dit nummer vond ik nog wel een aardig idee hebben maar was ik niet wild van de uitwerking van dat idee. 

De Indiaase Amal Singh schreef Sub-son. De perfecte zoon die overleden is, heeft een kloon van zichzelf gemaakt, een sub-zoon, die vooral door de moeder geheel omarmd wordt. De andere zonen hebben het hier maar moeilijk mee. Als moeder overlijdt dan blijkt de sub-zoon een sub-moeder te hebben gemaakt.
In dit verhaal voelde ik voortdurend de dreiging in het gezin en het gevecht om de liefde van de moeder. Ook deed het me nadenken over hoeveel wij als mensen in ons leven proberen vast te houden. Grote thema's die sterk zijn neergezet in dit verhaal.

Geen opmerkingen:

Lady Mechanika Vol 6 Sangre - M.M. Chen & Joe Benitez

In dit deel begint elk hoofdstuk met een proloog waarbij terug gegaan wordt naar een gebeurtenis in Mexico dat 500 jaar geleden heeft plaats...