maandag 20 maart 2023

De eerlijke vinder - Lize Spit

Nu was ik niet zo weg van Lize Spit haar debuut maar nu ze het boekenweekgeschenk heeft geschreven, werd ik toch wel nieuwsgierig. Eerst hoorde ik haar interview tijdens Nooit Meer Slapen van 10 maart waardoor ik nog meer belangstelling kreeg voor De Eerlijke Vinder.

Het formaat van de boekenweekgeschenk, 96 bladzijden, vind ik een heel aangename. Zo wist ik dat ik het in een keer zou gaan lezen. Heerlijk op de bank, kop thee erbij en gaan.

Al snel sprak de heldere schrijfstijl van Lize Spit mij aan. En vond ik de inhoud fascinerend. Twee jongens met totaal andere achtergronden die elkaar weten te vinden. De ene een eenzame nerd, de ander een getraumatiseerde vluchteling. Omdat het vanuit kinderen is geschreven, gaat het vooral over het hier en nu en is er weinig reflectie op de wereldgebeurtenissen. Dat geeft het een pure indruk.

Mij heeft het een verdiepende blik gegeven op wat het kan betekenen om een vluchteling te zijn waarbij kanten zijn belicht waar ik nog niet eerder mee in aanraking gekomen was. Het eerst beluisteren van het interview met Lize Spit heeft voor mij ook wel een extra diepte aan het verhaal gegeven omdat ik van te voren al doordrongen was van de achtergrond van waaruit het is geschreven.
Een boekenweekgeschenk dat meer dan de moeite waard is.

Geen opmerkingen:

Lady Mechanika Vol 6 Sangre - M.M. Chen & Joe Benitez

In dit deel begint elk hoofdstuk met een proloog waarbij terug gegaan wordt naar een gebeurtenis in Mexico dat 500 jaar geleden heeft plaats...