maandag 8 mei 2023

Fairlady - Brian Schirmer, Claudia Balboni & Marissa Louise

Weer een verrassing uit de Humble Bundle Leading Ladys. Jenner Faulds is de eerste en enige vrouwelijke "Fairman", een privé detective met een speciale licentie in een high fantasy wereld.  

De mysteries die Jenner oplost zijn interessant en prikkelend. In een fantasy wereld is er genoeg ruimte voor allerlei soorten magie en spectaculaire wezens met hun eigen regels en daar wordt in deze verhalen ook smaakvol gebruik van gemaakt. Zo ook het dorp waar Jenner woont dat als je uitzoomt blijkt te bestaan uit een uit elkaar gevallen harnas van een gigaridder.

Opvallend in deze strip vind ik de schitterende kleuren waar gebruik van wordt gemaakt. Deze zijn tegelijkertijd natuurlijk als dat ze fantasievol zijn. Het geeft een heel eigen sfeer aan de wereld van deze Fairlady.

Er wordt ook vaker gebruik gemaakt van de twee bladzijden naast elkaar. In een papieren boek kan dat nog wel eens verkeerd uitvallen omdat de naad een deel van de tekeningen laat wegvallen. Ik heb van dit boek een digitale versie en daardoor kon ik volop genieten van deze twee bladzijden vullende tekeningen.

Een boek geschikt voor een ieder die van strips en fantasy houdt en ook wel van mysterie. De kwaliteit van deze strip vind ik wel dermate hoog dat ik had verwacht dat er wel meerdere delen zouden zijn. Maar deze verzameling van de eerste verhalen lijken gelijk ook de laatste te zijn. Heel jammer, dit had een mooie reeks kunnen worden.

Geen opmerkingen:

Lady Mechanika Vol 6 Sangre - M.M. Chen & Joe Benitez

In dit deel begint elk hoofdstuk met een proloog waarbij terug gegaan wordt naar een gebeurtenis in Mexico dat 500 jaar geleden heeft plaats...