zaterdag 29 april 2023

Blue Monday volumes 1, 2 and 3 - Chynna Clugston Flores

 

Weer een reeks e-strips uit de Humble Bundle Leading Ladies met dit keer de titel Blue Monday. Een titel die zowel slaat op een van de hoofdfiguren namelijk Blue (ook wel te herkennen aan haar haarkleur) als op de tijd van leven waarin deze strip zich afspeelt namelijk op de middelbare school. 

Nu heb ik heel lang dit soort verhalen leuk gevonden maar wellicht dat ik als vijftiger dit nu wel zo'n beetje gezien heb. De eerste verhalen zat ik dan ook meer verplicht te lezen dan dat ik het echt leuk vond. Al die verliefdheden, al dat onderling gepest, het gedoe tussen de seksen, het zal wel, dacht ik.

Maar opeens kwamen er ook wat mythische of ook wel fantastische elementen bij kijken die het heel grappig maakte. Ook ging ik steeds meer de muzieknummers die bij de avonturen staan afgedrukt herkennen als de muziek uit mijn eigen tienerjaren, de jaren tachtig.

Daarbij komt ook dat de vriendengroep die gevolgd wordt in Blue Monday niet de populairen op school zijn, eerder een beetje afwijkend maar ook weer niet heel extreem. Ik voel me er wel thuis bij. 

Ik kan me heel goed voorstellen dat als mensen van die leeftijd zijn en dit lezen zich heel erg begrepen voelen. Het is dan wel een Amerikaanse omgeving maar ik denk dat veel westerse kinderen dezelfde ontwikkeling op de middelbare school meemaken. 

De tekenstijl heeft iets van manga maar dan met meer details en kleur, heel veel kleur. Vooral emoties zijn zeer expliciet uitgedrukt wat ik zelf wel heel grappig vind om naar te kijken. Het maakt de situatie nog in leefbaarder. 

Leuk om kennis mee gemaakt te hebben maar ik hoef er niet nog meer van te lezen. Drie delen zijn wel genoeg.

Geen opmerkingen:

Gezinsverpakking - De Chabotten

Voor ik dit boekenweekgeschenk ging lezen, luisterde ik naar de podcast Nooit meer Slapen waarin de familie Chabot over dit boekje geïntervi...