zaterdag 4 mei 2013

Tim Burton - Ron Magliozzi & Jenny He


Een boek naar aanleiding van een expositie in The Museum of Modern Art over het werk van Tim Burton. Een kleine collectie van tekeningen, sculpturen, schilderijen en dergelijken van deze artiest zijn hand zijn in dit boek weergegeven met een hoge drukkwaliteit. De kleuren zijn dan ook schitterend.
In alles is de hand van Tim Burton te herkennen en als je bekend bent met zijn films en boeken zie je ook daar flarden van terug.

De twee auteurs, beide curatoren van de filmafdeling van The Museum of Modern Art, schrijven over Tim Burton zijn leven en zijn films. Relatief korte stukjes. Meer als iets waardoor je nog even aan iets terugdenkt dan dat het heel informatief is van zichzelf.
Het is dan ook duidelijk een boek behorende bij die destijds gehouden expositie. En vast nog veel leuker is als je daar geweest bent. Al vind ik de plaatjes op zich ook al zeer de moeite waard.

Geen opmerkingen:

Lady Mechanika Vol 6 Sangre - M.M. Chen & Joe Benitez

In dit deel begint elk hoofdstuk met een proloog waarbij terug gegaan wordt naar een gebeurtenis in Mexico dat 500 jaar geleden heeft plaats...