zaterdag 4 juli 2015

#50books - 2015.26 Seks, seks, seks

In deze derde jaargang van #50books is het de oorspronkelijk initiatiefnemer Petepel die de vragen stelt.

En de zesentwintigste vraag is:

Hoe valt het verkoopsucces van Vijftig tinten grijs te verklaren?
http://www.hurriyetdailynews.com/sex-is-serious-matter.aspx?pageID=500&eid=210

Dat lijkt me vrij eenvoudig: Seks trekt aan, seks verkoopt. En als het dan ook nog eens verpakt is in een zogenaamd literair sausje dan kan het ook nog in het openbaar gelezen worden. Of beter nog, het verhoogt je status als je er mee gezien wordt.


Internetporno is inmiddels al zo makkelijk te verkrijgen dat daar de spanning ook wel vanaf is. Iets nieuws, iets waar men van spanning weer even blosjes van op de wangen krijgt, ja dat wil wel.
<zuur>
Daarnaast zijn verkoopsuccesen ook nog te verklaren met in hoeverre het gepusht wordt door de media. Hoeveel boeken hebben er wel niet in een top tien gestaan maar zijn door slechts een klein aantal mensen werkelijk gelezen? Ik vrees schrikbarend meer dan je zou denken. Meedoen is belangrijker dan een eigen mening of een eigen smaak. 
</zuur>

Maar in de eerste plaats blijf ik denken dat seks sowieso altijd belangstelling opwekt. Zo weet ik zeker dat door dit blog deze titel te geven ik meer hits zal hebben dan gebruikelijk bij mijn #50books-blogs.

Geen opmerkingen:

Doctor Who: The Twelfth Doctor Vol. 3: Hyperion - Robbie Morrison & George Mann

  Het begint met een gedegen spookverhaal met wat blijkt een wereldberoemd personage. Dit wordt gevolgd door The Hyperion Empire, het actiev...