maandag 2 december 2019

Roarin' Rick's Rare Bit Fiends #2 en #3 - Rick Veitch


In de jaren negentig heeft Rick Veitch de stripserie Roarin' Rick's Rare Bit Fiends uitgebracht waarin stripauteurs en striptekenaars hun dromen verstrippen. In deel 2 en 3 heeft Rick Veitch de dromen van Neil Gaiman verstript omdat Neil Gaiman wegens een te volle agenda er zelf niet aan toekwam.

Deze korte zwart-wit strips zijn wat mij betreft een lust voor het oog. Heel helder geïnkt en Neil Gaiman is er ook duidelijk in te herkennen. De dromen die we van Neil Gaiman te zien krijgen, zal de kenner van zijn werk niet verbazen. Die man heeft nu eenmaal een prachtig associatieve geest.

Het idee om dromen te verstrippen klinkt heel voor de hand liggend. Dromen zijn vaak vooral heel veel beeld en dat is best moeilijk in woorden te beschrijven. Juist in tekeningen kan er veel dichter bij de werkelijke droom gekomen worden. Ik kijk al uit naar dat iemand dit idee weer eens oppakt en verder uitwerkt.

Geen opmerkingen:

Gezinsverpakking - De Chabotten

Voor ik dit boekenweekgeschenk ging lezen, luisterde ik naar de podcast Nooit meer Slapen waarin de familie Chabot over dit boekje geïntervi...