maandag 27 april 2020

Clarkesworld Magazine Issue 161 February 2020


Clarkesworld Magazine van februari 2020 bevat zes korte verhalen en vier artikelen met bijdragen uit de VS, Trinidad en Tabago, Cuba, Engeland, Maleisië en Australië.
De coverillustratie heet cattleDrive en is van de hand van Colie Wertz die onder andere ook aan Star Wars-films heeft meegewerkt.

Outer van Hollis Joel Henry gaat over hoe angst heerst en vreedzaam samenleven onmogelijk maakt. Het verhaal is geschreven vanuit de minderheid, mensen die door een experiment misvormd zijn, zich hebben teruggetrokken, zich verder hebben voortgepland en daarbij allerlei krachten hebben ontwikkeld waardoor ze nog meer gehaat worden. Er zitten interessante vondsten in waardoor ik ook moest glimlachen ondanks het treurige onderwerp.

In The Host door Neal Asher blijkt een gevangen genomen crimineel onwaarschijnlijk snel te genezen en een ondoordringbare huid te hebben. Spannend is de tocht die volgt om er achter te komen hoe hij zo geworden is plus dat ook nog het moreel van voortplanting aan bod komt. Interessant thema.

De klapper van dit nummer vind ik het verhaal van Grace Chan genaamd Jigsaw Children dat over genetische manipulatie gaat en misschien wel minder SF is dan we denken. Jigsaw Children zijn kinderen die zijn gefabriceerd uit de wenselijke genen van verschillende ouders. Dit kunnen twee ouders zijn maar ook twaalf ouders. Deze kinderen worden door een draagmoeder volgroeit en vervolgens in kindertehuizen opgevoed. Het lijkt ideaal omdat allerlei nare ziektes op deze manier worden uitgeroeid. Toch ontstaat er een tegenbeweging en komen op deze manier de voors en tegens voor op deze manier voortplanten aan bod.  Goeie manier om dit onderwerp te bespreken.


Geen opmerkingen:

Lady Mechanika Vol 6 Sangre - M.M. Chen & Joe Benitez

In dit deel begint elk hoofdstuk met een proloog waarbij terug gegaan wordt naar een gebeurtenis in Mexico dat 500 jaar geleden heeft plaats...