zondag 10 januari 2021

De man die geen saxofoon mocht spelen - Lilian Blom

De tekenaar Thé Thong-Khing was gecharmeerd van het verhaal van Lilian Blom en waagde zich aan het experiment om vijf tekenaars waaronder hijzelf, dit verhaal te laten verstrippen. Met dit boek als resultaat waarin het verhaal eenmaal in alleen tekst en vijf keer in stripvorm is weergegeven.
Erg leuk idee wat mij betreft. En eerlijk gezegd kende ik alleen Aimee de Jongh van de vijf tekenaars dus ook een mooi moment om de andere vier te leren kennen. Thé Thong-Khing ken ik trouwens wel van naam maar niet echt van een boek waaraan ik hem zou herkennen, al zal ik vast ooit wel wat van hem gelezen hebben.

Met vijf tekenaars verwachtte ik ook vijf hele verschillende benaderingen maar dat viel wat tegen. Zeker vier van de vijf hielden zich helemaal aan het oorspronkelijke verhaal waardoor er op dat gebied helemaal geen verrassing was. Ook zijn de tekenstijlen allemaal redelijk conventioneel. Het is allemaal heel degelijk en duidelijk van een zekere kwaliteit. Maar het bleef me verder teleurstellen.
Misschien dat ik de laatste tijd minder conventionele strips lees waardoor ik tekeningen van buiten de geëigende lijnen voor ogen had na de inleiding van het boek waarin werd uitgelegd wat de bedoeling was. Nu heb ik het gevoel bijna zes keer hetzelfde gelezen te hebben.
 

Geen opmerkingen:

Lady Mechanika Vol 6 Sangre - M.M. Chen & Joe Benitez

In dit deel begint elk hoofdstuk met een proloog waarbij terug gegaan wordt naar een gebeurtenis in Mexico dat 500 jaar geleden heeft plaats...