maandag 6 juni 2022

Clarkesworld Magazine Issue 188 - May 2022

Clarkesworld Magazine van de maand mei dit jaar bevat zeven korte science fiction en fantasy verhalen uit zeven verschillende landen. Het is al even geleden dat dit tijdschrift zo divers was qua achtergrond van auteurs en wat mij betreft mag Neil Clark dit wel verder doorzetten. De landen zijn dit keer Niger, Romenië, Nederland, Verenigde Staten, China, Nigeria en Zweden. Ook zijn er in dit nummer weer vier non-fictie artikelen te lezen.

Bijna alle verhalen in dit nummer zijn wel de moeite van het bespreken waard, iets dat ik lang niet altijd heb. Ik kies er toch maar drie uit.

Gamma is geschreven door Oskar Källner en uit het Zweeds vertaald door Gordon James Jones. Dit verhaal prikkelde mij enorm. Het handelt over het als maar uitdijende heelal wat uiteindelijk tot algehele vernietiging zal leiden. Daarom is men naarstig op zoek naar een manier om het heelal weer samen te laten trekken.
Dit soort ideeën vind ik zo heerlijk, een ware traktatie voor mijn brein.


 

Geen opmerkingen:

Lady Mechanika Vol 6 Sangre - M.M. Chen & Joe Benitez

In dit deel begint elk hoofdstuk met een proloog waarbij terug gegaan wordt naar een gebeurtenis in Mexico dat 500 jaar geleden heeft plaats...