maandag 24 oktober 2022

Clarkesworld Magazine Issue 191 August

In dit augustusnummer van Clarkesworld Magazine kun je zeven science fiction/fantasy verhalen en vier non-fictie artikelen lezen. Nu heb ik de laatste twee maanden erg veel moeite met lezen dus heb ik dit tijdschrift steeds in hele kleine porties per keer gelezen. Misschien dat het ook daardoor komt dat ik er niet zo goed in kwam en er maar weinig verhalen vond uitspringen. 

Wel altijd leuk om de Nederlandse Bo Balder aan te treffen. Dit keer met The Pirate's Consigliere. Een verhaal met piraterij, kannibalisme, verraad en lijfsbehoud. Het eerste gedeelte vond ik heel spannend omdat ik geen idee had welke kant het uit zou gaan maar op het einde werd het allemaal wel heel erg expliciet uit de doeken gedaan. Ik houd er meer van als dat wat meer bedekt gaat en er nog wat aan mijn eigen fantasie overgelaten wordt.

De Amerikaanse Derrick Boden heeft mij ook wel weten te verrassen met Migratory Patterns of the Modern American Skyscraper. Dit verhaal roept het wonderlijke beeld op van wolkenkrabbers die door kunstmatige intelligentie gebouwd worden maar ook weer afgebroken en ergens anders opnieuw opgebouwd waarbij de mensheid achter zijn eigen woning aan moet gaan. Door dit beeld te schetsen moest ik gelijk denken aan de woningnood, overbevolking, klimaatverandering, gedwongen migratie en hoe we door onze technologie geleefd worden. Dat is nog eens verhalen schrijven.

Geen opmerkingen:

Lady Mechanika Vol 6 Sangre - M.M. Chen & Joe Benitez

In dit deel begint elk hoofdstuk met een proloog waarbij terug gegaan wordt naar een gebeurtenis in Mexico dat 500 jaar geleden heeft plaats...