zaterdag 17 mei 2014

The Unwritten Vol. 7 The Wound - Mike Carey & Peter Gros

Het verhaal zet zich onverbiddelijk voort in dit zevende deel alweer van The Unwritten en zal voor de nieuwe lezer niet meer te volgen zijn, schat ik zo in. Graphic novels in serie hebben daar vaker last van en als lezer heb je daar rekening mee te houden. Soms vind ik dat wel eens vervelend maar aan de andere kant begin ik er ook aan gewend te raken en start ik elke serie sowieso bij het eerste deel.

Grote ontwikkelingen zijn in dit deel niet te vinden maar dat maakt het niet minder boeiend. Het thema dat de wereld gemaakt is van woorden en het de verhalen zijn die we elkaar vertellen die onze werkelijkheid scheppen, blijft  onverminderd de dikke rode draad door alle fantastische en realistische gebeurtenissen heen. Een thema dat hoogstwaarschijnlijk ook nooit gaat vervelen omdat dit is wat het altijd weer spannend houdt. Om de wereld te kunnen vatten hebben we de woorden nodig maar welke woorden maken nu de werkelijkheid waarvan wij kunnen zeggen dat dit ook de waarheid is? Als je ook met dit soort vragen stoeit dan is deze hele serie zeer de moeite waard.

Geen opmerkingen:

Lady Mechanika Vol 6 Sangre - M.M. Chen & Joe Benitez

In dit deel begint elk hoofdstuk met een proloog waarbij terug gegaan wordt naar een gebeurtenis in Mexico dat 500 jaar geleden heeft plaats...