maandag 8 september 2014

Chobits Vol 5 t/m 8 - CLAMP


De delen 1 t/m 4 heb ik wat verspreid gelezen. De delen 5 t/m 8 heb ik in vier dagen achter elkaar verorberd. Dit kwam zeker mijn geheugen ten goede omdat ik er in zat en niets van maanden terug op hoefde te halen of zelfs opzoeken. Alleen was het funest voor de vele herhalingen die in deze manga blijken te zitten. Wanneer je met grote tussenpauze de delen leest, valt dat niet zo op maar nu was het echt storend. Jammer wel.

De humor blijft voor een deel hetzelfde maar wordt wel minder in de laatste delen. Daarin wordt veel meer uitleg gegeven waar Chi, de Chobit, vandaan is gekomen en wordt Hideki, een arme student, voor het grote dilemma geplaatst of hij werkelijk van een persocom, een chobit, een androïd zou kunnen houden. Dat is dan ook eigenlijk het grote thema dat door alle acht de delen speelt. Op zich geen originele vraagstelling maar wel eentje waar wij met zijn allen toch nog lang niet uit zijn. En als je nog verder gaat kijken, is het allesomvattende thema de liefde. Maar gaan eigenlijk niet alle boeken hierover?

Geen opmerkingen:

Lady Mechanika Vol 6 Sangre - M.M. Chen & Joe Benitez

In dit deel begint elk hoofdstuk met een proloog waarbij terug gegaan wordt naar een gebeurtenis in Mexico dat 500 jaar geleden heeft plaats...