maandag 29 december 2014

Fables Vol. 20 Camelot - Bill Willingham & Mark Buckingham


Een dik deel met een introductieverhaal, wel zes hoofdstukken over Camelot en twee zijverhalen.

Rose Red heeft het in haar hoofd gehaald dat iedereen en tweede kans verdient. Met het oprichten van een nieuwe orde met Ronde Tafel ridders wil ze zowel de Fabelwereld nieuwe helden geven die hen kan verdedigen en wezens uit allerlei verschillende werelden die ooit een misstap hebben gedaan hun fout kunnen laten herstellen door zich nu voor de goede zaak in te zetten. Op deze manier worden er vele nieuwe personages geïntroduceerd. En tegelijkertijd is dit de opbouw voor een nieuwe, grote verhaallijn waarin Rose Red en haar zus Snow White lijnrecht tegenover elkaar komen te staan. Want Rose Red wil ook Prins Brandish een tweede kans geven, de prins die Snow White haar eerste echtgenoot is geweest en verantwoordelijk is voor de vermeende dood van haar tweede echtgenoot, Bigby.

Alhoewel alle hoofdstukken als opmaat aanvoelen, is er genoeg te beleven door subplots die tegelijkertijd spelen en waarvan ik het sterke vermoeden heb dat deze ook nog later een rol gaan spelen.

Camelot is een deel waardoor ik de smaak weer helemaal te pakken heb en alvast klaar ga zitten voor wat er allemaal nog komen gaat.

Geen opmerkingen:

Lady Mechanika Vol 6 Sangre - M.M. Chen & Joe Benitez

In dit deel begint elk hoofdstuk met een proloog waarbij terug gegaan wordt naar een gebeurtenis in Mexico dat 500 jaar geleden heeft plaats...