zondag 21 december 2014

Lang zal ze leven! van 20+ tot 40- - Barbara Stok


Dit boek bevat een selectie uit het autobiografische werk van Barbara Stok tot nu toe. Er zitten slechts enkele nog niet eerder gepubliceerde strips tussen. Dat betekent dat als je al boeken van haar hebt, er zeker een deel bekend van voorkomt. Maar omdat vooral haar vroegere werk moeilijk of niet meer aan te komen is en waar toch regelmatig in artikelen naar gerefereerd wordt, vind ik dit overzichtsboek een uitkomst.

De ondertitel van 20+ tot 40- geeft precies weer wat het is, een overzicht van haar leven in deze kleine twintig jaar. En omdat ze van dezelfde generatie is als ik ben, is het allemaal heel erg herkenbaar. Van levensvragende student tot hoezo-zijn-we-geen-twintig-meer bijna veertiger.

De ene keer wordt een levensfase in een enkele tekening uitgedrukt. Een andere keer in meer dan zestig bladzijden. Allemaal houden ze dezelfde strakke lijn en heldere tekst waarbij het is alsof je zelf dit meemaakt.


Barabara Stok is nu ook succesvol met haar boek Vincent over het leven van Vincent van Gogh. Toch hoop ik van harte dat ze ook haar autobiografische strips blijft maken en kijk ik nu al uit naar het deel 40+ tot 60-.

Geen opmerkingen:

Lady Mechanika Vol 6 Sangre - M.M. Chen & Joe Benitez

In dit deel begint elk hoofdstuk met een proloog waarbij terug gegaan wordt naar een gebeurtenis in Mexico dat 500 jaar geleden heeft plaats...