zaterdag 20 juni 2015

#50books - 2015.24 Series

In deze derde jaargang van #50books is het de oorspronkelijk initiatiefnemer Petepel die de vragen stelt.

En de vierentwintigste vraag is:

Welk boek mag volgens jou niet ontbreken op de #50books zomerleeslijst 2015?

Zomer doet denken aan een heleboel vrije tijd waarin er voldoende gelegenheid is om eens ergens volledig in op te gaan. Dus geen hap-snap korte verhalen of een pocket hier en daar maar tijd om weer eens een hele serie van voor tot achter te lezen.

Nu heb ik vorig jaar de graphic novels Sandman door Neil Gaiman herlezen die wederom adembenemend goed bleken te zijn.
Dan zou nu de serie Locke & Key van Joe Hill en Gabriel Rodriguez aan de beurt kunnen zijn. Een spannende horror graphic novel vol waanzinnige ideeën en met tekeningen waar het de moeite waard is om nog wat langer naar te kijken. 

 

Of House of Mystery van Mathhew Sturges en Luca Rossi, lekker acht delen achter elkaar weglezen en steeds opnieuw weer verrast worden door de nieuwe verhalen die de verschillende gasten vertellen in het mysterieuze huis.

Wat ook nog een goed idee is, is om de hele Fables-reeks van Bill Willingham en Mark Buckingham te herlezen zodat als het allerlaatste deel, nummer 22, in augustus uitkomt het een waardige afsluiting krijgt. Ja, als ik er maar een mag kiezen dan zou dit hem worden.

Geen opmerkingen:

Clarkesworld Magazine Issue 209 February 2024

In het februarinummer van Clarkesworld Magazine staan acht science fiction en fantasy verhalen en vier non-fictie artikelen. De voorkant he...