zondag 21 juni 2015

#50books - 2015.25 Nul euro

In deze derde jaargang van #50books is het de oorspronkelijk initiatiefnemer Petepel die de vragen stelt.

En de vijfentwintigste vraag is:

Wat vinden jullie van het concept dat je pas achteraf hoeft te betalen voor een boek?


http://metropolism.com/reviews/mon3y-as-an-3rrror/
Geen gek idee. Er is wel vaker gebleken zoals met muziek en televisieseries dat als het maar op een prettige manier wordt aangeboden, mensen er best voor willen betalen. En zij die geneigd zijn niet te betalen, weten hun informatie toch wel op een of andere gratis manier te verkrijgen ongeacht hoe je het aanbiedt.

Wel kan ik me voorstellen dat er bijvoorbeeld een paar hoofdstukken gratis worden aangeboden en als het je bevalt dat je dan de rest van het boek koopt. Of dat een boek minstens een jaar oud moet zijn, wil het eerst gratis aangeboden worden. Wil je het sneller lezen dan betaal je er gelijk voor.

Eigenlijk is er van alles te bedenken. En met onze snel veranderende wereld met al zijn digitale mogelijkheden zie ik het ook nog wel gebeuren dat er heel nieuwe verkoopmodellen komen. Want dat lezen gaat verdwijnen, dat zie ik in mijn leven zeker niet gebeuren.

1 opmerking:

Unknown zei

We dachten hetzelfde over die eerste hoofdstukken!

Voetballen in 1860 - Kenzaburo Oë

Er is een aanleiding geweest dat ik dit boek gekocht heb, een dringende aanleiding maar die ben ik in zijn geheel vergeten. Daarom begon ik...