zaterdag 5 november 2016

#50books - 2016.44 Nooit genoeg

In deze vierde jaargang van #50books is het stokje van de oorspronkelijk initiatiefnemer Petepel overgenomen door Hendrik-Jan die dit jaar de vragen stelt.

En de vierenveertigste vraag is:
Van welke boekenserie die gestopt is, hoop jij op een nieuw deel?

Terry Pratchett is vorig jaar overleden en heeft een enorm oeuvre achtergelaten. Een groot deel daarvan gaat over de Discworld en zijn bewoners. Dat er geen nieuwe avonturen meer zullen komen van Rincewind en andere tovenaars, de nachtwachters, de heksen en natuurlijk ook de Dood, is bijna onverdraaglijk.

Het mooie van Discworld is dat het een grote inspiratiebron voor velen is geweest om er iets creatiefs mee te doen. Naast de vele schitterende tekeningen, heb ik ook een gehaakte Discworld gezien en wat dacht je van een eetbare Discworld in de vorm van een taart. Het concept spreekt duidelijk tot de verbeelding en daar was Terry Pratchett dan ook heel erg goed in. Rondom zijn verhalende Discworldboeken zijn dan ook bijvoorbeeld een Discworld Encyclopedie en zelfs een kookboek met de recepten van een van de personages uit deze boeken, verschenen. En dan heb ik het nog niet eens over de graphic novels en films.

Ik hoop dan ook dat ook al zullen er van de hand van de schepper van Discworld geen nieuwe avonturen meer verschijnen, er nog vele mensen op wat voor manier ook geïnspireerd zullen worden en nog veel moois mogen laten ontstaan.


Geen opmerkingen:

Gezinsverpakking - De Chabotten

Voor ik dit boekenweekgeschenk ging lezen, luisterde ik naar de podcast Nooit meer Slapen waarin de familie Chabot over dit boekje geïntervi...