maandag 14 november 2016

#50books - 2016.46 Delirium

In deze vierde jaargang van #50books is het stokje van de oorspronkelijk initiatiefnemer Petepel overgenomen door Hendrik-Jan die dit jaar de vragen stelt.
En de zesenveertigste vraag is:
Met welk personage uit een roman of verhaal zou je best een beschuitje willen eten?


Laat ik haar eerst aan jullie voorstellen: Delirium, het letterlijk kleurrijkste personage uit de pen van Neil Gaiman en een van de belangrijke personages in de Sandman-reeks.

Met Delirium weet je nooit waar je aan toe bent. Haar naam had ook wel Onvoorspelbaar kunnen zijn als dat haar niet te kort zou doen. Want haar taal heeft zo'n rijkdom aan schakeringen dat Todd Klein, de man van de letters haar ook letterlijk in kleurtjes heeft doen laten praten.

En als zij speekt dan is er altijd wel een moment dat je toch even tot nadenken wordt gedwongen of je het nu echt gevolgd hebt of dat er nog een andere kant aan de zaak kan zitten. Want het leven op een nieuwe manier aan je tonen, is haar grote gave.

Mij lijkt het dan ook geweldig om met haar in gesprek te gaan bij een rijk gevulde maaltijd. Zij zal misschien wel weer mensen, evenveel mannen als vrouwen, van chocola gevuld met kersencrème bestellen. Maar de kans is groter dat het heel anders uitpakt. En hoe is maar de vraag.

N

Geen opmerkingen:

Lady Mechanika Vol 6 Sangre - M.M. Chen & Joe Benitez

In dit deel begint elk hoofdstuk met een proloog waarbij terug gegaan wordt naar een gebeurtenis in Mexico dat 500 jaar geleden heeft plaats...