maandag 19 februari 2018

Girl Genius Volume 13: Agatha Heterodyne and the Sleeping City - Phil & Kaja Foglio

Het slotdeel van de first journey of Agatha Heterodyne met helaas een redelijk open einde. Ik had een afronding verwacht waarbij voor in ieder geval een bepaald moment er een stabiele overwinnaar uit de bus zou komen rollen. Je kunt bij het laatste plaatje denken dat dit Klaus Wulfenbach is maar Agatha lijkt mij niet voldoende uitgeschakeld om Klaus als heerser over Mechanicsburg uit te kunnen uitroepen. Het eerste deel van de second journey of Agatha Heterodyne zal hier wel meer uitsluitsel over gaan geven.

In dit deel met de slapende stad wordt er weer behoorlijk gespeeld met elkaar redden. En er is een nieuwe speler in het spel namelijk een nieuwe strever naar de titel van Stormking genaamd Martellus. Een nietsontziende geweldenaar die meer sparks blijkt te hebben dan in eerste instantie zichtbaar is. En Tarvek moet dat bekopen met zijn leven? Het lijkt er wel op maar in Girl Genius weet je het nooit en zijn wel vaker doden weer levend geworden.

Ondertussen vlucht Agatha door een deur en blijkt zij in een winters landschap terecht te komen waar het plotsklaps tweeënhalf jaar later is dan in Mechanicsburg waar de tijd stil is blijven staan. Wanneer de monsters niet meer gek genoeg kunnen, doen ze het met het verhaal. En dan maar zien hoe dit allemaal weer bij elkaar kan komen.

Zoals zo'n beetje elk deel van Girl Genius weer in razende vaart een aaneenschakeling van over elkaar buitelende gebeurtenissen met een variété aan bijdehante opmerking makende personages. Ik kan er geen genoeg van krijgen.


Geen opmerkingen:

Gezinsverpakking - De Chabotten

Voor ik dit boekenweekgeschenk ging lezen, luisterde ik naar de podcast Nooit meer Slapen waarin de familie Chabot over dit boekje geïntervi...