zaterdag 6 april 2019

Clarkesworld Magazine Issue 151 april 2019


Het aprilnummer van Clarkesworld Magazine bevat acht korte science fantasy/fiction verhalen waarvan er drie uit respectievelijk Japan, Korea en China komen. En daarnaast wederom vier non-fictie artikelen waarbij ditmaal twee interviews met schrijvers in het Clarkesworld Magazine genre.

Het eerste verhaal is The Last Eagle geschreven door Natalia Theodoridou en ik heb werkelijk geen flauw idee wat deze schrijver heeft willen overbrengen. Vaak krijg ik ergens nog wel een eigen idee bij dat wel eens helemaal niets met de belevingswereld van de schrijver te maken heeft. Maar dit keer bleef ik in een niets-weten achter en besloot maar naar het volgende verhaal te gaan.

Priya Chand kaart een ander hedendaags onderwerp aan in Social Darwinism, namelijk genetische manipulatie en zijn consequenties. Ditmaal verteld door een naar aandachtvragend genetisch gemanipuleerd kind dat daar op aangekeken wordt. Interessante vraag is in hoeverre dit kind zelf verantwoordelijk is voor haar gedrag.
In Search of Your Memories is een door Andy Dudak uit het Chinees vertaald verhaal geschreven door Nian Yu.  En wat ben ik blij dat dit tijdschrift verhalen uit zoveel mogelijke culturen probeert te publiceren. Want ook dit verhaal zie ik nog niet door een Westerling geschreven worden ook al ligt het best voor de hand. Want wat kan er allemaal gebeuren wanneer je ziek wordt en je je bewustzijn over laat zetten naar een ander lichaam maar er bij deze procedure altijd wat geheugen verloren. Een intrigerende ontdekking wordt bij een van deze mensen gedaan wat uiteindelijk nog meer de nadruk legt op de vraag wie wij nu als individu eigenlijk zijn.

Geen opmerkingen:

Lady Mechanika Vol 6 Sangre - M.M. Chen & Joe Benitez

In dit deel begint elk hoofdstuk met een proloog waarbij terug gegaan wordt naar een gebeurtenis in Mexico dat 500 jaar geleden heeft plaats...