woensdag 10 april 2019

Saga Volume Five - Brian K. Vaughan & Fiona Staples


Hazel, het kind van ouders van twee al vele jaren oorlog voerende rassen, vertelt in dit vijfde deel onverminderd enthousiast voort over haar leven en alle wezens die daar omheen bewegen. Het mooie daarvan is hoe veel verschillende rassen zijn meegesleept in de oorlog die oorspronkelijk alleen tussen twee rassen was en hoe hun levens ook weer met elkaar verstrikt raken. Bij het lezen merkte ik dat ik eindeloos gefascineerd kan raken door de opeenvolging van gebeurtenissen waarbij twee figuren die tot nu toe in de boeken ieder hun eigen verhaallijn hadden nu bij elkaar komen maar ook weer met hetzelfde gemak uit elkaar worden gehaald.

Dit keer was ik zelfs geschokt door de dood van een van de personages die toch een grotere rol leek te hebben. Nu had ik beter kunnen weten want sinds George R.R. Martin is geen enkel personage in geen enkel boek meer zeker van zijn leven. Het schokkende was echter niet alleen dát deze persoon het loodje legde maar ook de achteloze manier waarop. Alsof hij er nooit toe gedaan had. Zo heeft deze graphic novel weer een nieuw hoogtepunt bereikt.

Geen opmerkingen:

Lady Mechanika Vol 6 Sangre - M.M. Chen & Joe Benitez

In dit deel begint elk hoofdstuk met een proloog waarbij terug gegaan wordt naar een gebeurtenis in Mexico dat 500 jaar geleden heeft plaats...