zaterdag 20 augustus 2022

86 Voltz: The Dead Girl - Mike Avon Oeming & Bryan J.L. Glass

Een klein verhaal van nog geen zestig bladzijden uitgevoerd in zwart/wit-tekeningen (wat ik niet had verwacht met zo'n kleurige kaft) over de gevolgen van de handelingen van wanhopige ouders die hun doodzieke meisje dreigen te verliezen.

Het verhaal bestaat uit twee gedeeltes waarbij de ene zich in de wakkere wereld afspeelt en de andere in een soort van droomwereld. Ik schrijf soort van omdat het niet helemaal duidelijk is waar dit zich afspeelt. De twee werelden zijn door twee verschillende tekenaars gemaakt waardoor de stijlen duidelijk verschillen en het duidelijk is waar je je bevindt.
De droomwereld is weergegeven in grove tekeningen die wel met litho's gemaakt hadden kunnen zijn terwijl de wakkere wereld het gevoel geeft van de vroegere druktechniek bij een krant met al die kleine stipjes waarbij het er wel heel realistisch uitziet.

Door het droomwereldgedeelte dat aardig wat horrorelementen in zich heeft, kreeg ik lang geen grip op het verhaal. Tot het einde kwam en alles op zijn plaats viel. Duidelijk een verhaal om twee keer achter elkaar te lezen. Eerst de verwondering, daarna het begrip.
Mooi.

Geen opmerkingen:

Lady Mechanika Vol 6 Sangre - M.M. Chen & Joe Benitez

In dit deel begint elk hoofdstuk met een proloog waarbij terug gegaan wordt naar een gebeurtenis in Mexico dat 500 jaar geleden heeft plaats...