vrijdag 12 augustus 2022

The Expanse 2: Caliban's War - James S.A. Corey

Na het eerste deel van de serie The Expanse gelezen te hebben, ben ik bijna gelijk begonnen aan dit tweede deel Caliban's War waarbij het verhaal nu niet vanuit twee personages wordt verteld maar vanuit vier personages. Zo weinig als deze personages met elkaar lijken te hebben, zo veel worden ze door externe gebeurtenissen met elkaar verbonden. Politiek spel waarbij de een tegen de ander wordt uitgespeeld, persoonlijke machtsverhoudingen, oorlogsdreiging van de verschillende partijen (Aarde, Mars en de Belters) worden op een ook voor mij begrijpelijke manier weergegeven en blijft boeien omdat het vanuit de persoonlijke beleving van de vier hoofdpersonages wordt verteld.

En al weet ik door de televisieserie al zo'n beetje wat er gaat gebeuren, toch blijft elke bladzijde weer spannend. Ook omdat televisieserie en boeken subtiele verschillen hebben waardoor ik wel af en toe moet schakelen maar dat houdt me alert. Zo komen in dit boek twee personages voor die in de televisie tot een persoon zijn samengevoegd. Het duurde even voordat ik dat echt goed doorhad.

Dit tweede deel speelt zich af anderhalf jaar na het eerste boek. Om het goed te kunnen volgen is het wel aan te raden om het eerste deel Leviathan Wakes dan ook gelezen te hebben, al denk ik dat het zonder ook best wel te doen is. Alle twee de boeken zijn ieder een redelijk afgerond geheel met een aantal opzetjes voor een vervolg. Hierdoor is het goed te lezen met pauzes tussendoor. Deel drie ligt wel al voor me klaar maar omdat het ook best wel dikke boeken zijn, rond de 600 bladzijden per deel, wacht ik nog even met het vervolg. Al is dat ook wel een beetje moeilijk want het verhaal is weergaloos.

Geen opmerkingen:

Lady Mechanika Vol 6 Sangre - M.M. Chen & Joe Benitez

In dit deel begint elk hoofdstuk met een proloog waarbij terug gegaan wordt naar een gebeurtenis in Mexico dat 500 jaar geleden heeft plaats...