vrijdag 19 augustus 2022

Saga 9 - Fiona Staples & Brian K. Vaughan

Woooooooooooooooooowieieieieieie.
Ik had nog altijd dit negende deel van deze zeer originele science fantasy graphic novel in de kast op mij staan te wachten. Een deel waar ik eigenlijk niet aan wilde beginnen omdat deel tien nog lang niet in zicht was omdat de makers een kleine drie jaar pauze hebben genomen. Gelukkig zijn ze in januari van dit jaar weer verder gegaan en als ik het goed begrepen heb, komen er hierna nog eens negen van deze tradepaperbacks. Dat wordt nog lang genieten.

Nu had ik dit jaar de Humble Bundle Leading Ladys gekocht en daar zaten ook de negen Saga-delen bij. De afgelopen weken heb ik de eerste acht delen dan ook eerst via mijn grote monitorscherm gelezen en ben daarna in mijn luie stoel geploft om van de papieren versie van deel negen te genieten. Was wel even wennen omdat het formaat opeens wat kleiner was dan hoe ik het digitaal had gelezen en de bladzijden geen licht gaven. Wel heel fijn om niet te hoeven scrollen en heel makkelijk te kunnen terugbladeren, iets dat digitaal altijd wat moeizaam gaat.

Het verhaal van het vluchtende gezin, hun handlangers en hun achtervolgers krijgt in dit negende deel wel een behoorlijk stevige wending omdat een aantal hoofdpersonen het einde niet halen. Dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht. Ook behoorlijk dapper van de schrijver want hoe blijft het dan boeiend in de komende negen delen?

De tekeningen blijven ook in dit deel weer een genot om naar te kijken. De heldere kleuren, de fantasievolle wezens, het levensechte en toch ook magische dat er vanaf straalt, geen enkele bladzijde verveelt. Het enige jammere is dat ik nu steeds een tijd moet wachten op het volgende deel.

Geen opmerkingen:

Lady Mechanika Vol 6 Sangre - M.M. Chen & Joe Benitez

In dit deel begint elk hoofdstuk met een proloog waarbij terug gegaan wordt naar een gebeurtenis in Mexico dat 500 jaar geleden heeft plaats...