vrijdag 17 januari 2014

#50books - 2014.2 Leesbare kunst

Elke week een nieuwe boekenvraag in het kader van #50books dit jaar verzorgd door DrsPee. De tweede vraag is

Heb jij wel eens boeken gelezen waarin een kunstwerk een (grote) rol speelde of heeft een boek je ooit laten denken aan een schilderij? Welk schilderij was dat en hoe had dat met het boek te maken?

 
Eerder omgekeerd.
De graphic novel serie Sandman geschreven door Neil Gaiman toont het verhaal door middel van een aaneenschakeling van zulke prachtige tekeningen dat deze met gemak onder de term kunst geschaard kan worden. 
Naast dat de vele verschillende tekenaars voor mij zo inspirerend zijn dat ik ook wil gaan tekenen, is daar het verhaal waarin vele mythen naar voren worden gehaald zodat ik daarover ook wel weer meer wil lezen. Zoals de geschiedenis van Orpheus en hoe het ging tussen Kaïn en Abel om er enkele te noemen.
Als slagroom op deze enorme taart word je als lezer ook nog voorgesteld aan Shakespeare. Zowel de persoon zelf als zijn pennenvruchten worden in de schijnwerpers gezet. Dat maakt mij dan weer nieuwsgierig naar wat de oorspronkelijke teksten zijn van de hier opgevoerde toneelstukken.

Geen opmerkingen:

Doctor Who: The Thirteenth Doctor #1 A New Beginning - Jody Houser, Rachael Stott & Enrica Eren Angiolini

  Slechts 41 bladzijden (met voorkant meegerekend) dus duidelijk een opmaat voor meer, veel meer avonturen, ook gezien het hoge cliffhanger ...