zondag 13 juli 2014

#50books - 2014.28 Wilde Wilde?

Elke week een nieuwe boekenvraag in het kader van #50books dit jaar verzorgd door DrsPee. De achtentwintigste vraag is
Van welke boekfragment kreeg jij rode oortjes?

Leuk, dacht ik, bij het snuffelen in de boekwinkel en daar een voor mij onbekende Oscar Wilde aan te treffen. Ook nog eens in pocketuitgave, mijn lievelingsformaat, dus dat was helemaal mooi.

Achterop staat dat het een van de 'vergeten' boeken uit de vorige eeuw is. Maar verder lezend blijkt er sterke twijfel te zijn of dit werk wel van Oscar Wilde is. Nu wordt deze naam gebruikt om het boekje verkocht te krijgen. En kijk, bij mij is dat gelukt.

Het blijkt een "pornografische roman over de dramatische liefde tussen twee jonge mannen tijdens het einde van de negentiende eeuw" zoals bol.com het in zijn beschrijving meegeeft. 

De scène die mij het meest is bij gebleven is dat na veel wanhopig smachten en de hoofdpersoon op het punt staat zich van het leven te beroven, door zijn liefdesonderwerp gered wordt, in een koets gesleurd en daar een zeer gepassioneerde vrijpartij ontstaat. Hoog rode oortjes-leesvoer!

Geen opmerkingen:

Doctor Who: The Twelfth Doctor Vol. 3: Hyperion - Robbie Morrison & George Mann

  Het begint met een gedegen spookverhaal met wat blijkt een wereldberoemd personage. Dit wordt gevolgd door The Hyperion Empire, het actiev...