zondag 6 juli 2014

Claymore Vol 24 Army of the Underworld - Norihiro Yagi

Alle partijen uit de voorgaande delen komen zo'n beetje bij elkaar om elkaar te bestrijden. Dit zijn natuurlijk de Claymore, maar ook de mannen van de Organisatie, mannelijke ontwaakte Claymore, vrouwelijke ontwaakte Claymore, monsters uit de Afgrond maar ook wezens nog sterker dan die uit de Afgrond en naar het zich laat aanzien zelfs een kracht die nog sterker is.
Er wordt dan ook flink in superlatieven gesproken door de vechtenden en de kijkers. Vooral de mannen Lord Dae en Rudel staan flink te kletsen bij het spektakel. En daar is ook waar je als lezer nog wat extra informatie krijgt over bijvoorbeeld de achtergrond van Priscilla en de reden waarom zij zo ongelooflijk sterk is.
Zonder deze extra informatie zou ik het ronduit saai hebben gevonden. De krachten zijn zo gelijk verdeeld dat op het einde niemand werkelijk verslagen is, misschien wat beschadigd maar door regenereren is dat weer makkelijk te repareren.
Dit 24ste deel dat een behoorlijke slag in het verhaal zou hebben kunnen slaan, is een uitstel geworden op de voortgang van dit avontuur. Jammer.

Geen opmerkingen:

Gezinsverpakking - De Chabotten

Voor ik dit boekenweekgeschenk ging lezen, luisterde ik naar de podcast Nooit meer Slapen waarin de familie Chabot over dit boekje geïntervi...